Positiva tongångar i de rapporter som informerar om coronavirusets situation.

För tredje dagen i rad har ö-gruppen klarat sig utan något dödsfall orsakat av viruset. Vid måndagens rapport meddelades det dessutom att 192 personer blivit friskskrivna. Att jämföras med de 121 personer som upptäcktes med smitta.

Tumme upp sjuksköterska

Kanarieöarna har upptäckt 52.959 fall av coronaviruset sedan utbrottet i januari 2020. Av dessa finns idag 3.482 smittade personer på öarna. De allra flesta vårdas i sina hem (drygt 90%) men 73 vårdas inom intensivvården och ytterligare 261 är inlagda på sjukhus. Observera att siffrorna gäller hela ö-gruppen.

Tenerife är den värst drabbade ön, även om antalet smittade minskar även där. Idag kommer för övrigt myndigheterna att besluta om Tenerife går från restriktionskategori 3 till 2. Vid måndagsrapporten meddelades 63 nya fall av coronaviruset på Tenerife. Det innebär att ön nu har 2.314 smittade personer.

På Gran Canaria upptäcktes 48 personer med smitta. Gran Canaria har nu 943 smittade personer.

Lanzarote rapporterade sju nya fall och Fuerteventura tre. Dessa öar har då 115 respektive 57 aktiva fall för tillfället.

La Palma, El Hierro och La Gomera noterade inga nya fall av viruset. La Palma och El Hierro noterade ett respektive fem friskskrivningar. På La Gomera finns bara en person smittad av viruset.

Smittokvoten per 100.000 invånare under sju dagar, var vid måndagens rapport 45,27 och under fjorton dagar 97,84.
(Canarias7)

Se statistik ö för ö, klicka på bilden:

Statistiksida