Det norska flygbolaget Norwegian är idag på första sidorna i spansk press. Anledningen är dessvärre inte något positivt.

Bolaget meddelar att de stänger tre av de fem baser man haft i Spanien. Det betyder att 1.191 personer blir av med sina jobb. Det innebär ungefär 85% av de anställda som bolaget haft i Spanien.

Baserna som läggs ner är de man haft i Barcelona, Tenerife och Gran Canaria. Man kommer att fortsätta ha egen bas i Malaga och Alicante, dock med bara en flygmaskin på varje plats för tillfället. Innan pandemins utbrott hade Norwegian 16 flyg stationerade i Spanien,

På Gran Canaria och Tenerife berörs totalt 186 personer av nedstängningen, som nu kommunicerats med fackföreningen.

Portada Canrias7

Fackföreningens representant informerar att man var förberedd på ändringar i strukturen i Spanien efter allt som skett med Norwegian, men att man inte hade trott att bolaget skulle lägga ner sina baser på Kanarieöarna.

Under 2019 transporterade Norwegian 1,77 miljoner passagerare mellan Kanarieöarna och övriga Europa.

Samtidigt meddelas det att Norwegian kommer att fortsätta att upprätthålla trafik mellan Skandinavien och Kanarieöarna. Dessa flygningar kommer emellertid att ske med besättningar som har bas i Skandinavien.

Nu väntar förhandlingar med fackföreningarna för att se hur den slutliga lösningen kommer att se ut.
(Canarias7 & MaspalomasAhora)

Amadores stranden