Wolfgang Kiessling, ägare av flera av de största turistattraktionerna på Kanarieöarna menar att hans projekt ”Siam Park” vid infarten till Playa del Ingles, förmodligen blir verklighet trots alla hinder som projektet stött på sedan start.

Kiessling började sin karriär på Tenerife med ett projekt han trodde starkt på. Enligt honom, också tack vare det stöd han fick från sin hustrui. Resultatet blev Loro Parque i Puerto de la Cruz.

Wolfgang Kiessling

Wolfgang Kiessling

Loro Parque är en djurpark, men samtidigt en oerhört välskött, grönskande park som ger fred åt själen. Själv menar Kiessling att det enorma arbetet som parken bidrar med för att underhålla och förbättra förhållanden för djuren på öarna borde vara nog för att tillfredsställa den lilla grupp av kritiker som finns.

Samma företag, med sonen Christoph som motor, startade också vattenparken Siam Park på södra Tenerife. En vattenpark som genomgående får bäst resultat i världen på Trip Advisors sajt.

Därifrån grundades ideen på att starta ett liknande projekt på södra Gran Canaria. Men här har projektet direkt motarbetats av en del politiker. Från att från början fått allt stöd man önskade, så ändrades det vid ett kommande kommunalval. Helt plötsligt verkade inte myndigheterna i syd tycka att projektet var intressant turistmässigt…

Samtidigt byggde Kiessling klart det populära akvariet i Las Palmas – Poema del Mar.

Nu återstår Siam Park utanför Playa del Ingles. Kiessling tror att den blir verklighet, samtidigt som han också menar att den senaste politiska ändringen i kommunen gjort att situationen ser lite bättre ut.
(MaspalomasAhora)

Projekt plan Siam Park

Projekt ritning Siam Park