Kryssningar och pandemi verkar inte gå så bra ihop. Men Kanarieöarna har, som enda plats i världen, enligt dagens artikel i Canarias7, lyckats bibehålla en viss aktivitet i hamnarna runt om på arkipelagen.

Sedan den spanska regeringen beslutade att godkänna kryssningar under innevarande vinter har några rederier satsat.

Aida Perla
företaget Aida som använt sitt fartyg ”Aida Perla”.r

Det handlar om kryssningar som enbart går inom ö-gruppen. Och tillståndet gäller endast europeiska rederier för att kunna ha kontroll på alla restriktioner och regler som gäller och som gjort det möjligt att bibehålla kryssningarna.

Rederiet som satsat mest på öarna har varit det tyska TUI Cruises som haft hamnen i Las Palmas som bas för sina två fartyg ”Mein Schiff 1 och 2”. Dessa har seglat ut från hamnen varje torsdag och fredag under vintern.

Ett annat rederi har varit ”Aida” som använt sitt fartyg ”Aida Perla”. Ett annat tyskt rederi är Hapag Lloyd som seglat med ”Europa II”. Till sist har även Mystic Cruises seglat med sitt fartyg ”World Voyager”.

Mellan november och mars har totalt 46 kryssningar genomförts med cirka 25.000 passagerare. Säsongen fortsätter emellertid och fram till juni beräknar man att 95kryssningar skall ha genomförts med totalt 50.000 passagerare. 
(Canarias7)

World Voyager

Mystic Cruises seglat med sitt fartyg ”World Voyager