Vi talar om kändisrestauranger. Men ack så olika…

Meson Viuda de Franco öppnade i en lokal som låg vid, det som idag är rondellen som sammankopplar Playa del Ingles och San Fernando.

Detta var den 29 maj 1973. Denna lokal blev mäkta känd och besöktes av kändisar och politiker av vilt skilda slag. Bland annat menar historikern Pedro Franco (vars eventuella släktskap med lokalen inte framgår av artikeln) att Viuda del Franco besöktes av Julio Iglesias, Pilar Franco – syster till den spanska diktatorn -,

Carmita och Marcialito

Carmita och Marcialito på 80 års kalas

den tyska ledaren Willy Brandt och den historiska, spanska politikern Adolfo Suarez som tog över Spanien när diktaturen försvann.

Men Viuda de Franco lades ner och byggnaden revs efter ett beslut i kommunstyret år 2010. Meningen var att man skulle bygge ett litet köpcentrum här, men dessa planerna förverkligades aldrig.

Nu blir det istället en annan ”kändisrestaurang” som kommer att byggas och drivas på samma plats som Viuda de Franco. Burger King kommer att installera sig i den nästan 2.000 kvadratmeter stora byggnad som skall uppföras.

En källarvåning med parkeringsplatser och en våning för resten av installationerna. Totalt kommer 44 bilar att kunna parkera och en terrass med plats för 114 kunder iordningställs.

Som pricken över i:et kommer en 19 meter hög totempåle att resas från restaurangen.
(Canarias7)

Läs hela historien om Viuda de Franco

Flygbild över tomten