Under eftermiddagen idag sammanträder den kanariska regeringen. Bland annat skall man besluta om kommande veckas restriktioner på öarna. Mycket tyder på att både Gran Canaria och Tenerife kan återgå till kategori 2 från nuvarande kategori 3. Det enda som egentligen talar emot en sådan sänkning är antalet personer som vårdas på intensivvårdsavdelningar. Annars så ser det ut som om smittspridningen blivit kontrollerad och antal nya fall har sjunkit nästan varje dag under den gångna vecka.

Skulle Gran Canaria hamna i restriktionskategori 2, så kommer vi att ha följande restriktioner den närmaste tiden.

Utegångsförbudet förändras inte. Vi kommer fortfarande att få lov att vara hemma mellan 23.00 – 06.00. Här sker ingen förändring förrän vi hamnar i kategori 1 då vi får vara ute till midnatt.

Antalet personer som får träffas, privat eller på allmän plats, höjs till sex personer. Bor man tillsammans får man umgås utan gräns.

För barer och restauranger betyder kategori 2 att man ånyo får öppna inomhus. Maximalt sex personer per bord och en stängning före 23.00. Uteserveringar och liknande får ha en maximal beläggning på 75% av ordinarie antal. Inomhus är siffran 50%.

Två personer vid bardisk med ett minimiavstånd på 2 meter.

Kollektivtrafiken fortsätter att fungera med maximalt 50% av sin kapacitet ombord på bussar.

Idrott och sport får också nya regler beroende på om det är inomhus eller utomhus. Om det är gruppträning eller individuell träning. Här bör var och en informera sig om vad som gäller.

Blir detta verklighet??? Det vet vi idag, torsdag, på eftermiddagen.
(Canarias7)

Alla öar med markering