Det kan se ut som om kryssningssäongen på Kanarieöarna har ett nytt startdatum. Kryssningar har i och för sig pågått på öarna även under denna konstiga vinter med restriktioner och förbud.

Nu är det turistchefen på öarna som haft ett möte med ansvariga personer på rederiet Royal Caribbean Cruises.

Efter mötet kunde turistchefen avslöja att rederiet har för avsikt att genomföra fem olika kryssningar till Kanarieöarna under september och oktober.

Amadores

Kryssningarna kommer att genomföras med fartyget ”Ocean of the Seas” som har en kapacitet på 4.200 passagerare. Rederiets avsiktet är emellertid att inte fylla upp fartyget mer än till 75%. Kryssningarna kommer att starta i Southhampton för att sedan gå ner till Kanarieöarna. Hur fartyget kommer att gå mellan öarna framgår emellertid inte av artikeln.

Under vintern har kryssningar förekommit på öarna sedan den 6 november. Totalt har 26.000 passagerare rest runt med de bägge skeppen Mein Schiff1 och Mein Schiff 2.

Det var den spanska staten som gav tillstånd till vissa former av kryssningar runt i ö-gruppen. Givetvis fyllda av säkerhetsåtgärder och restriktioner.
(Canarias7)

Caribean skepp