Coronavirusrapporten som presenterades under tisdagseftermiddagen och som sammanställde utvecklingen under de senaste 24 timmarna visade att ytterligare ett dödsfall skett. Denna gång på Tenerife. Dödsfallet gör att det totala antal personer som fått sätta livet till som en följd av viruset nu är uppe i 722 personer sedan utbrottet i januari 2020.

52.135 personer har nu smittats av coronaviruset på öarna sedan utbrottet. Detta efter det att 165 nya fall registrerats under dygnet måndag till tisdag.

Av alla dessa är 3.713 personer smittade på öarna för tillfället. Dessa fördelar sig på 73 personer som är inlagda på de olika intensivvårdsavdelningarna på öarna och 295 personer som vårdas på ordinarie avdelning. Resten av de smittade vårdas i sina hem.

Under rapportperioden har 246 personer blivit friskskrivna.

Tenerife, som fortsätter att vara den värst drabbade ön, rapporterade totalt 96 nya smittotillfällen. Detta innebär att det nu finns 2.314 smittade personer på Tenerife.

För Gran Canarias del stannade det nya smittotalet på 1.177 personer efter att tisdagens rapport konstaterat 38 nya tillfällen av smitta på ön.

Lanzarote fick elva nya fall av viruset medan Fuerteventura klarade sig med bara ett nytt fall.

La Gomera klarade sig utan fall medan El Hierro fick fyra nya fall. Värre var det på ön La Palma som summerade hela 15 nya fall.

Smittokvoten per 100.000 invånare under sju dagar på Kanarieöarna är nu 52,62 och under fjorton dagar 116,78.
(Canarias7)

Se statistik ö för ö, klicka på bilden:

Statistiksida