Kustbevakningen kunde under onsdagen undsätta en ”cayuco” (flyktingbåt) som befann sig ungefär 10 sjömil söder om Gran Canaria.

Cayucon hade först upptäckts på en radar såsom ett misstänkt eko varför flyg sattes in. Ett av kustbevakningens flyg upptäckte senare denna båt med 40 manliga flyktingar ombord.

Därefter omhändertogs de 40 personerna ombord på en av kustbevakningens båtar och fördes under eftermiddagen till hamnen i Arguineguin.

Man tror att denna ”cayuco” kan vara en av de tre som man söker efter och som man fått information om. Det handlar om flyktingbåtar som lagt ut från kusten i Mauritanien. Dessa sägs ha seglat från städerna Nuadibu, ungefär 770 km bort och Nuakchot, cirka 1.100 km bort.

Enligt den information som myndigheterna på Gran Canaria har så seglade den första båten från Nuakchot med 40 passagerare den 16 april. Den andra utgick från Nuadibu med ytterligare 40 personer. Och den sista i gruppen avseglade också från Nuadibu men den 19 april och med bara 8 personer ombord.
(MaspalomasAhora)

Skepp sjöräddningen