Det närmar sig slutet på årets fotbollssäsong. Med sju matcher kvar att spela kan det se ut som om Union Deportiva Las Palmas i stort sett har säkrat sig ytterligare ett år i den spanska andra divisionen.

Med hotet från nedflyttning i stort sett undanröjt, och därtill utan möjligheter att aspirera till en plats bland uppflyttningskandidaterna, är det dags att börja sammanfatta säsongen.

Las Palmas gjorde en stor satsning på nya, mycket unga spelare inför denna säsongen. Resultatet har många gånger varit positivt, men samtidigt har den bristande erfarenheten lyst igenom vid en del tillfällen. Detta har skapat en säsong med mycket blandade resultat. Därav en slutlig plats – troligen – i mitten av tabellen.

Tränaren, Pepe Mel, har nu gjort tre säsonger i Las Palmas och försvaras av lagets president. Pepe Mel, från Madrid, har en lång meritlista från tidigare lag – ofta i den spanska ligan.

Hans fortsättning i Las Palmas tycks klar om man bedömer uttalanden från såväl presidenten som från tränaren själv.

Däremot tycks det finnas andra uppfattningar inom organisationen. I den artikel som idag presenteras i Canarias7 får man nästan en uppfattning om att Pepe Mel kan sitta lite löst till i tränarstolen.

Inom kort kommer laget att vara tvungna att ta ett beslut. Och med några tunga spelarnamn som kandidater till nästa års serie kan det kanske vara klokt att satsa på en erfaren tränare…?
(Canarias7)

Pepe Mel tränare