Kraftiga maskiner sågs arbeta med en stenmur utmed stranden i området kring fyren i Maspalomas. Detta skedde i fredags. Dessutom efter det att utegångsförbudet trätt i kraft. Detta gjorde att en av de personer som bor i området lade ute en film om det hela på sociala medier och förklarade att han dessutom ämnade att anmäla det hela under måndagsmorgonen. Han/hon tyckte det var fruktansvärt att man på detta sätt genomförde byggnadsverksamhet för att några privata lokaler skulle få det bättre medan man satte stranden och det ömtåliga området däromkring i fara.

Borgmästaren har bett om förklaringar till arbetet från byggnadsfirman, men redan innan denna presenterats så kommer en förklaring från egna led i form av ett uttalande från han som är ansvarig för kuststräckan.

Han menar att havet dragit med sig sanden ut till havs och därmed skapat stora hål mellan strandpromenaden och den stenmur som skyddar den mot havets vågor. Detta hotade själva strandpromenaden, samt skapade risker för fall, då de gropar som orsakats var relativt stora.

Stranpromenaden fyren

Till sist gjorde detta också att renhållningsfordon som samlar upp sopor från bland annat det lilla köpcenter som ligger där inte längre kunde komma fram.

Därför tillkallades ett företag för att lägga stenarna på plats. Att det skedde efter utegångsförbudet trätt i kraft berodde, enligt honom, på att man utnyttjade det lågvatten som rådde vid detta klockslag.
(Canarias7)