Det är tidningen Newsweek som tillsammans med portalen ”Statista” presenterar de bästa sjukhusen runt om i världen. Och land för land.

Och när det gäller Kanarieöarna så premierades tre av sjukhusen bland de 100 bästa i Spanien. Det gäller ”Hospital San Roque” på Gran Canaria, som återfinns på plats nummer 50. Alldeles efter, på plats 51, hittar vi ”Hospital Universitario Nuestra Señora de Candelaria”, på Tenerife. Och på plats nummer 75 kommer ”Hospital Universitario de Gran Canaria Doctor Negrin”.

Sjukhus Candelaria

Hospital Universitario Nuestra Señora de Candelaria”, på Tenerife

Klassificeringen innehåller och mäter sjukhusen i 25 olika länder. På totallistan finner vi sex spanska sjukhus bland de 100 bästa i världen. Det gäller ”Hospital Clinic” i Barcelona på 38:e plats, ”La Paz” i Madrid på 51 plats, ”Clinica Universitaria de Navarra” på 64:e plats, ”Hopital General Universitario Gregorio Marañon de Madrid” på 67 plats, ”Hospital Universitario 12 de Octubre” på 96 plats och ”Hopital Universtari Vall d’Hebron på 99:e plats.

Listan skapas efter tre olika indikationer. En undersökning bland 74.000 läkare och sjukhuspersonal, en analys över patientsäkerhet och undersökningar hur pass nöjda patienterna varit.
(La Provincia)

Sjukhus San Roque
Hospital San Roque på Gran Canaria
Sjukhus Dr. Negrin

Hospital Universitario de Gran Canaria Doctor Negrin