Spanien har i nuläget injicerat 11.073.657 doser med vaccin. Dessa siffror presenteras av tidningen Canarias7 under gårdagen, tisdag. Totalt har landet distribuerat 13.591.805 doser till de olika regionerna. Alltså har man använt 81,5% av det vaccin man distribuerat.

3.136.091 personer hade, när artikeln skrevs, fått bägge sina doser vilket motsvarar ungefär 6,6% av befolkningen.

Skillnaden är emellertid relativt stor mellan de olika regionerna när det gäller hur mycket man hunnit vaccinera. Regionen Castilla y Leon har exempelvis vaccinerat 9,8% av sin befolkning med två doser och 19,9% med åtminstone en dos. Samtidigt, och bortsett från de två städerna Ceuta och Melilla på den afrikanska nordkusten, har Balearerna exempelvis bara fått ut två doser till 4,7% av sin befolkning. Där har endast 13,9% fått minst en spruta.

Detta kan tyckas väldigt konstigt då Balearerna (Mallorca, Ibiza, Menorca) är oerhört beroende av turismen…

Kanarieöarna är inte mycket bättre. Enligt den sammanställningen vi läser i Canarias7 så har 2 doser bara givits till 5,1% av befolkningen. En dos är endast given till 12,8%… och Kanarieöarna är ju också oerhört beroende av turismen…

Ovan nämnda siffror kan ha ändrats något då det inte framgår från vilket datum de är hämtade. Artikeln är emellertid daterad igår, tisdag.
(Canarias7)

Vaccinering