I mitten av mars månad i fjol infördes ”alarmperioden” i Spanien. Det innebar att alla tvingades stanna hemma, med undantag för de som skulle till jobb eller hade andra, speciella behov.

Det innebär, när det exempelvis gäller flygstatistiken, att man bara jämför året med halva mars månad i fjol. Trots det så registrerade exempelvis flygplatsen på Gran Canaria en minskning i antalet passagerare med 79% iår jämfört med mars i fjol.

Samma sak gäller flygplatserna på Tenerife, där den södra flygplatsen, Reina Sofia, noterade 78,3% färre passagerare. ”Los Rodeos” på den norra delen av Tenerife klarade sig något bättre med en nedgång på 56%. Anledningen är att denna flygplats främst används för inrikes och regionaltrafik.

För Spanien i sin helhet var minskningen 80,4% med totalt 8,24 miljoner passagerare under det första kvartalet. Frakttrafiken märkte betydligt mindre av nedgången och noterade bara en minskning på 8,7%.

Flygplatsen i Madrid registrerade en minskning på 76,7% när det gäller årets första kvartal. Barcelonas flygplats noterade en minskning med 86,1%, Gran Canaria 75,9% och Palma de Mallorca 74,3% färre passagerare. Observera att dessa siffror avser de tre första månaderna på året.
(Canarias7)

Vaccinering