Yaiza Castilla är ansvarig för turismen inom den kanariska regeringen. Hon kommer att föreslå att det försök som genomfördes under påskhelgen, skall förlängas.

Det handlar om att kanarierna skall kunna resa mellan öarna även om en del av öarna egentligen är stängda då de befinner sig i restriktionskategori 3. Detta genom att presentera en negativ coronavirustest.

Försöket under påsken medförde att mindre folk än vanligt reste mellan öarna, något som både flygbolag och rederier kunde intyga. Samtidigt blev antalet resenärer betydligt fler än om denna möjlighet inte funnits.

Både Gran Canaria, Tenerife och Fuerteventura är idag i kategori 3, vilket i princip gör att de är isolerade annat än för dem som reser med godkänt skäl. Detta kan vara arbete, eller att man är på väg hem till den ö där man är bosatt. Likaså är de som behöver läkarhjälp och liknande undantagna från regeln.

Nästa möte inom den kanariska regeringen hålls på torsdag, och turistchefen har då för avsikt att framföra sina önskemål om att systemet förlängs.
(Canarias7)

Ankommande