Den koalition som styr turistkommunen San Bartolome de Tirajana (Playa del Ingles, San Agustin, Maspalomas etc) består efter det senaste valet av fyra olika partier. Socialdemokrater (PSOE), centerparti (Ciudadanos), samt två regionala partier, Nueva Canarias och Coalicion Canaria. Denna koalition tog över makten från högerorienterade Partido Popular efter det senaste valet.

Avsaknad av Lampor

Det var första gången på många, många år som Partido Popular fick lämna ifrån sig makten i turistkommunen för att hamna i opposition.

Nu passar denna opposition givetvis på att kritisera den sittande koalitionen så mycket som möjligt.Men kritiken handlar inte bara om ekonomiska, kulturella eller sociala teman, utan centrerar sig emellanåt i mycket enkla och triviala saker. Som nu senast, exempelvis, då man går ut med kraftig kritik mot den sittande makten gällande belysningen i kommunen. Eller rättare sagt, bristen på den.

Det visar sig att kommunen saknar glödlampor…! Något har gått fel vid beställningar av glödlampor till gatubelysningen, vilket gör att ett stort antal gatlampor är helt mörka. Felet har delvis rättats upp genom ett specialinköp av det allra viktigaste. Men fortfarande behövs ett stort antal glödlampor bytas för att belysningen skall bli bra.

Enligt oppositionen så hade de ett klart och spikat program för underhåll och kontroll av kommunens belysning, inkluderat jul och annan festbelysning, när de förlorade senaste valet. Detta program förkastades av den nu sittande koalitionen, vilket har varit med att driva på den aktuella kritiken.

Och kritiken är till viss del befogad. Det är för mörkt på många håll!

Så – några fler glödlampor skulle definitivt förbättra kommunen – lite grann!
(La Provincia)

Byte av lampor