Hälsomyndigheterna på öarna hade tagit beslutet att det inte längre var nödvändigt att uppvisa en negativ coronavirustest vid ankomst till Kanarieöarna för dem som reser från det spanska fastlandet.

Detta beslut ändrades emellertid under lördagen, och kravet på en negativ test gäller således fortfarande.

Det var den 18 december som myndigheterna på öarna beslutade att införa kravet på en negativ coronatest för att undvika ökad smitta under jul och nyår. Sedan dess har kravet förlängts, och kommer alltså att fortsätta gälla, även om det i artikeln inte framgår hur länge.

Fram till nu har 753 smittade personer kunnat upptäckas tack vare att besökare varit tvungna att testa sig.

Mellan öarna är det krav på ett intyg om man väljer att resa till en ö som befinner sig i restriktionskategori 3 eller 4, vilket just nu är fallet med Gran Canaria, Tenerife och Fuerteventura. Detsamma gäller alla personer som skall checka in på ett hotell på ö-gruppen. Undantaget här är de som vistats på öarna de senaste 15 dagarna. De behöver bara fylla i ett dokument där de intygar att så är fallet.

Coronatesten är gratis för personer som är bosatta på Kanarieöarna förutsatt att man gör testen på ett av Eurofins Megalab, som har ett avtal med de kanariska hälsomyndigheterna.
(La Provincia)

Ankommande