En artikel i tidningen ”La Provincia” utnämner den kanariska livsmedelskedjan ”Hiper Dino” till den billigaste på ö-gruppen. Kedjan är också den som har flest butiker på arkipelagen.

Enligt artikeln så har företaget organiserat en egen avdelning, som består av 12 personer, som inte gör annat än kontrollerar priser hos konkurrenter och justerar sina egna för att fortsätta kunna leva upp till det man kallar ”de bästa priserna på Kanarieöarna”.

En av de ansvariga för prissättningen säger att just priserna, tillsammans med ett brett utbud och en tyngdpunkt på kanariska produkter och hög kvalitet gör det förmånligt att handla hos Hiper Dino. Kedjan erbjuder också shopping online.

Det senaste året har varit tufft för kedjan – precis som för alla – och man har idag en mängd butiker stängda. Anledningen är att man satsat på en mängd mindre butiker i turistområden, som idag inte har någon möjlighet att hålla öppet. Dessutom har givetvis anpassningen till dagens situation för att skydda sina anställda och sina kunder inneburit stora investeringar.

Hiper Dino startades av kanarier, men såldes i början av 2000 talet till en multinationell kedja. År 2011 och då kedjan fått relativt stora problem, köptes den tillbaka av grundarna och har sedan dess förändrats drastiskt och är idag en av de ledande kedjorna på Kanarieöarna.
(La Provincia + Dag&Natt)

Hiperdino