Det lilla regionala flygbolaget Binter annonserade idag att man kommer att utöka sitt flygprogram inför sommaren. Bolaget har som mål att börja flyga både till Frankrike och Italien.

Binter var ursprungligen en avknoppning från det – då – statliga flygbolaget Iberia. Binter skulle sköta flygningarna mellan de olika kanariska öarna och mata fram passagerare till Iberias linjer till fastlandet.

För många år sedan tog emellertid kanariskt kapital över bolaget och sedan dess har nya linjer inkorporerats nästan årligen.

Redan innan dagens tillkännagivande flög bolaget till flera städer på spanska fastlandet, som till exempel Vigo och Palma de Mallorca. Dessutom har man sedan en längre tid haft linjer till Lissabon och till Madeira. Till slut så har bolaget även satsat en hel del på flyglinjer till olika afrikanska städer.

Nu riktar man alltså blickarna lite längre bort i Europa. Två gånger per vecka kommer man att flyga mellan Gran Canaria och Lille, och Toulouse i Frankrike. Till Marseille flyger man en gång per vecka.

De italienska städerna som kommer att kopplas ihop med Gran Canaria är Venedig och Torino. Bägge städerna kommer att trafikeras två gånger per vecka.

Start för dessa flygserier sägs vara i juli månad, då man räknar med att restriktioner skall vara helt borta eller åtminstone väldigt begränsade.
(Canarias7)

Las Canteras i oväder