Under ett tiotal år har Gran Canaria Marathon försökt etablera sig som ett årligen igenkommande event på den norra delen av ön. Dessvärre har antalet deltagare inte varit det önskade och loppet har kretsat kring ”vara eller icke vara” under en längre tid.

Nu flyttas målet till sanden bredvid fyren och hela loppet förläggs till turistkommunen San Bartolome de Tirajana,

Logo Marathon

det vill säga området som omfattar San Agustin, Playa del Ingles och Maspalomas m.m. Namnet ändras också till Gran Canaria Maspalomas Marathon för att på så markera en nystart för eventet.

När marathonloppet i San Bartolome de Tirajana presenteras officiellt idag, måndag, kommer bland annat startdatumet att offentliggjöras. Det blir söndagen den 21 november. Alla kryssar sina fingrar för att vaccineringen gjort sitt vid denna tidpunkt så att loppet kan genomföras.

Initiativet är taget av kommunen San Bartolome de Tirajana. Man får dock hjälp av ”El Cabildo”, som omhändertar Gran Canarias intressen.

Man vänder sig först och främst till de lokala löparna, men ser också fram emot att välkomna en stor grupp turister. Man vill också se till att de äldre i och med detta lopp får en möjlighet att genomföra sin marathon. Bland annat förlängs tiden för genomförandet till sju timmar.

Paralellt kommer ett 10 kilometerslopp att arrangeras. Ett lopp som kommer att genomföras i Maspalomas och Meloneras på en fem kilometers bana som man springer två varv.

Det är bara att ta fram skorna och börja träna… den 21 november är det dags!
(Canarias7)

Mer information och inskrivning: grancanaria-maspalomasmarathon.com

Amadores stranden