Söndagens rapport över smittospridningen visar att 124 personer testat positivt för coronaviruset. Rapporten avser perioden från lunchtid söndag och de föregående 24 timmarna.

Antalet nya smittade är betydligt lägre än det varit under de senaste veckorna. Endast gårdagen visade upp liknande siffror. Som vi skrev redan igår så får man nästan känslan av att det handlar om helgsiffror, det vill säga att det finns en tröghet att testa sig under helg och ledighet och att siffrorna framöver kommer att stiga igen. Vi hoppas givetvis att det inte är så, och inom kort kommer vi att få besked. (Dag&Natt).

Glädjande nog rapporterades inga dödsfall vid söndagens rapport. Därmed fortsätter antalet döda på grund av viruset att vara 679 personer.

Den nya rapporten innebär att 47.492 personer drabbats av viruset sedan utbrottet för drygt ett år sedan. Idag är 4.765 personer smittade på Kanarieöarna. Som vanligt är de allra flesta – 92% – bara lindrigt sjuka och vårdas i sina hem. Men samtidigt finns det 79 personer som vårdas på intensivvårdsavdelningar och ytterligare 302 personer på ordinarie avdelningar på sjukhus på öarna.

Gran Canaria summerade 45 nya fall av coronaviruset vid söndagens rapport och har därmed 1.902 aktiva fall. Tenerife rapporterade 60 nya fall och har för tillfället 2.491 smittade personer.

Lanzarote fick 14 nya fall under söndagen och har därmed 83 aktiva fall. I Fuerteventuras fall handlar det om 3 nya fall och 259 sjuka.

La Palma fick två nya fall, medan El Hierro och La Gomera klarade sig utan nya sjuka.

Således fortsätter El Hierro att vara helt smittofri.

Smittokvoten per 100.000 invånare under sju dagar är nu 54,28 och under fjorton dagar 119,03. Siffrorna gäller hela ögruppen.
(Canarias7+Dag&Natt)

Se statistik ö för ö, klicka på bilden:

Statistiksida