Myndigheterna på Gran Canaria godkände en utbyggnad av stranden i Tauro och Playa del Cura redan 2014. Här skulle det skapas en fin strand. Dessutom en yachthamn med 322 båtplatser och en strandpromenad som skulle binda ihop Playa de Cura och Tauro. Meningen var också att det skulle bli uthyrning av solstolar och parasoller på stranden. En investering som totalt skulle kosta 31,5 miljoner euros.

Amadores

Men, som så många gånger, så blev det inte riktigt som det var tänkt. Stranden började förvisso byggas ut och ny sand kördes på plats. Men sedan var det stopp.

Redan i mars 2019 stoppades planerna i rättsliga instanser. Sedan var det den kanariska regeringen tillsammans med ö-myndigheten El Cabilido som överklagade domen.

Men för ett par veckor sedan kom den slutliga (?) domen, som kort och gott konstaterade att högsta domstolen på ön inte avsåg att ta upp temat utan låta den tidigare domen vara gällande.

Vad som sker med stranden, som ju redan till viss del finns där, återstår att se. En av anledningarna till att det hela stoppades var att det saknades ett tillstånd från ”Costas”, myndigheten i Spanien som råder över hela landets kustlinje.
(Canarias7)

I 2017 intervjuade vi Onalia Bueno borgmästaren i Mogan och i denna intervju förklarade hon vad som händer med Tauro stranden, läs intervjun : Møte med Onalia Bueno

Amadores stranden