Lördagens rapport om smittoläget på öarna ger nästan sken av att vara helgsiffror. Låt oss hoppas att så inte är fallet, utan att vi kan börja se en nedgång av antalet smittade. Vid lördagens rapport konstaterades ”bara” 110 nya fall av coronasmittan på Kanarieöarna.

Med dessa har totalt 47.368 personer smittats sedan utbrottet i januari i fjol. De allra flesta har blivit friska igen, men totalt 679 personer har avlidit som en följd av viruset. De senaste två under lördagen. Det gällde en 82 årig kvinna på Gran Canaria och en 74 år gammal man på Tenerife.

På lördagen var 4.670 personer smittade av coronaviruset på öarna. Tenerife har för tillfället flest smittade, 2.435 personer, efter att ha noterat 40 nya smittade under lördagen. På Gran Canaria finns 1.872 smittade personer efter det att 61 personer testade positivt under lördagen.

Både Fuerteventura och Lanzarote rapporterade tre nya fall vardera. Öarna har 74 respektive 256 aktiva fall.

La Palma och La Gomera summerar vardera två fall, medan den lilla ön El Hierro inte fick något nytt fall och fortsätter att vara den enda helt virusfria kanarieön.

Smittokvoten på Kanarieöarna, per 100.000 invånare under sju dagar var under lördagen 55,75 och under fjorton dagar 123,81.
(Canarias7)

Se statistik ö för ö, klicka på bilden:

Statistiksida