Coronaviruset fortsätter att drabba Kanarieöarna. Vid rapporteringen torsdagens eftermiddag gällande de senaste 24 timmarna så meddelades det att ytterligare 219 personer smittats av viruset på öarna.

Dessutom meddelades det att ytterligare en person avlidit som en följd av sjukdomen. Det gällde en 89 årig kvinna på Tenerife.

Totalsiffran för smittan uppgår nu till 47.046 personer sedan slutet av januari i fjol. Av dessa är 4.407 personer smittade just nu. Det är 138 fler än dagen före.

Antalet personer som vårdas på intensivvårdsavdelningar minskade med två personer under det senaste dygnet och uppgår nu till 83. Övriga inlagda personer minskade med 14 jämfört med dagen innan och gäller nu 281 personer.

Uppdelat på de olika öarna så var det Gran Canaria som noterade flest nya smittade. Ön summerade 100 nya smittofall och har i och med detta 1.742 smittade personer.

Därefter kom Tenerife som rapporterade 80 nya smittade. Antalet smittade på ön är nu 2.328 personer.

Fuerteventura fick 20 nya fall av viruset och har därmed 238 personer smittade. I Lanzarotes fall så ökade antalet smittade med sex personer till totalt 70 smittade.

La Palma summerar 11 nya fall och har totalt 26 personer smittade.

Lite oklart blir det i fallen med El Hierro och La Gomera. Enligt dagens artikel i Canarias7 så rapporterar El Hierro inga nya smittade. La Gomera rapporterar två. Men under tidigare dagar har det skrivits att ingen av öarna haft några smittade personer. Idag läser vi att El Hierro har fyra aktiva fall och La Gomera tre.

Smittokvoten per 100.000 invånare under sju dagar uppgår nu till 58,27 och mätt under fjorton dagar så är den 129,18.
(Canarias7)

Se statistik ö för ö, klicka på bilden:

Statistiksida