Den spanska regeringen har under tisdagen presenterat en ny lag som gör att man måste använda ansiktsmasken överallt.

Tidigare var grundtanken att kravet på att bära ansiktsmask gällde när minimiavståndet till andra personer inte kunde hållas. Dessa regler förändrades i landets olika regioner till mer eller mindre tuffa restriktioner.

Nu är det emellertid centralregeringen som gjort reglerna ännu hårdare. Nu måste man helt enkelt använda ansiktsmask jämt!

Detta gäller således också på stranden eller vid poolen!

”Alla över sex års ålder är tvungna att använda ansiktsmask på allmän plats och på vilken som helst plats inomhus som är öppen för allmänheten”. Så lyder texten fritt översatt.

Den som promenerar utmed stranden eller runt poolen är från och med nu tvungen att använda ansiktsmask oavsett vad som gällde tidigare.

Enligt artikeln i Canarias7 så är man också tvungen att använda ansiktsmask nu när man solar, något som inte var påtvunget tidigare. Detta, som sagt, oavsett hur långt det är till nästa person.

De enda undantag som presenteras i den nya lagen gäller personer med andningssvårigheter eller som av andra hälsomässiga skäl inte kan bära mask. Dessutom är man inte tvungen att använda ansiktsmask när man utför individuell träning utomhus.

Under tisdagens eftermiddag meddelar regeringen att man än en gång skall gå igenom reglerna för att se om något förändring skall göras. Vi återkommer om något nytt sker.
(Canarias7)

Ansiktsmask på stranden