Kommunen San Bartolome de Tirajana har tagit beslut om extra insatser när det gäller vakthållningen och övervakningen inför påskveckan.

Anledningen är givetvis att se till så att befolkningen och de turister som finns i kommunen respekterar de normer och de restriktioner som finns för att begränsa spridningen av coronaviruset. Framför allt kommer man att koncentrera sig om trafikkontroller samt kontroller vid stränderna.

Polis kontrollerar

Av erfarenhet vet man att väldigt mycket folk kommer att söka sig till kommunens inbjudande stränder under påskveckan, och framför allt från torsdag till söndag som sammanfaller med helgdagar.

Antalet utländska turister är begränsat, men tomrummet som lämnats kommer till stor del att fyllas upp av lokal och regional turism. Övervakningen sker framför allt för att man skall undvika koncentrationer av människor, samt att de som finns på stranden skall respektera minimiavstånden och att de använder ansiktsmask.

Men man kommer också att övervaka festandet inom kommunen. Det gäller framför allt alla som hyrt lägenheter, hus eller båt med tanken att genomföra fester. Detta är inte tillåtet under rådande omständigheter, då man privat för tillfället bara får umgås med människor som man bor tillsammans med. På allmän plats är antalet personer som får samlas begränsat till 4.

Även i kommunen Las Palmas har man varslat med ökad bevakning av, framför allt, stränderna.
(Canarias7)

Övervakar strand