Kanske man inte tänker på dem. Eller så tänker man inte på dem som egna företagare eller som löntagare från en mängd olika uppdragsgivare.

Det handlar om de cirka 2.500 artister som finns på Gran Canaria och som vanligtvis lever på att uppträda på hotellen runt om på ön.

Det kan gälla musiker, trollkonstnärer, sångare eller gymnaster. Samtliga har de drabbats, precis som de flesta, av den mer eller mindre totala nedstängningen av alla hotell.

Skillnaden mellan denna grupp och andra personer som permitterats från sina jobb är att dessa lider en tuffare ekonomisk verklighet. På grund av att de flesta av dem jobbar på en mängd olika ställen, och ofta kanske bara en dag per vecka, gör att de har en uppsjö av olika arbetskontrakt. Därmed har de hamnat i en alldeles speciell grupp, som nu under rådande omständigheter inte får samma ekonomiska skydd som övriga. De flesta av dem som inte kan jobba per idag får ut en ekonomisk hjälp på mellan 50-150 euros i månaden. Alltså något som inte räcker till vare sig mat eller hyra.

Artisterna har skapat en egen organisation som nu jobbar på att få de sociala myndigheterna att erkänna deras speciella situation så att även de skall täckas av den ordinarie permitteringshjälpen
(Canarias7)

Hotel show