Under lördagen meddelades det att ytterligare fem personer på Kanarieöarna mist livet som en följd av coronaviruset. Detta gör att antalet döda, orsakade av viruset nu uppgår till totalt 665 personer. Av de avlidna var fyra personer från Tenerife och en person från Gran Canaria.

I övrigt rapporterades 169 nya fall av coronaviruset på öarna under gårdagen.

Då har över 46.000 personer smittats på öarna sedan utbrottet. Den exakta siffran är nu 46.120 personer.

Av dessa är 4.057 personer i dagsläget insjuknade och vårdas i sina hem eller på sjukhus. Under lördagen var 76 personer intagna på intensivvårdsavdelningar och 281 personer var inlagda på andra avdelningar på sjukhusen på öarna. Resterande delen av de sjuka vårdas i sina hem, eller sitter av sin isolering.

Totalt har 41.398 personer friskskrivits på öarna efter att ha genomgått sjukdomen.

Under lördagen upptäcktes 75 nya fall av viruset på Gran Canaria. Därmed har ön 1.599 personer smittade för tillfället. Några fler fall noterades på Tenerife, där 79 personer testade positivt under lördagen. Tenerife har då 2.121 aktiva fall av coronaviruset.

På Lanzarote, Fuerteventura och La Palma upptäcktes fem nya fall på varje ö under gårdagen. Och El Hierro och La Gomera fortsätter sin fina svit utan nya smittade. De har inte haft någon ny smitta på många dagar nu.

Smittkvoten per 100.000 invånare under sju dagar hamnar nu på 66,41 fall och under fjorton dagar är kvoten för tillfället 132,31. Gäller ö-gruppen som helhet.
(La Provincia)

Se statistik ö för ö, klicka på bilden:

Statistiksida