Det är lite för tidigt att säga hur vädret kommer att bli från och med skärtorsdagen, men vissa tecken kan tyda på att vädret kommer att vara lite ostadigt.

Under gårdagen, fredag, fick vi uppleva hur caliman effektivt motades bort från Gran Canaria med hjälp av relativt friska vindar. Kvar lämnades klarblå himmel och ett vackert väder.

Temperaturen under gårdagen nådde inte upp till torsdagens, som ju var över 30 grader på många håll. Men vi var inte så långt undan. I Aguimes, bara någon mil från turistområdena i syd, uppmättes 28,2 grader strax efter klockan 12.00.

Men, med start idag, lördag, kommer vi att få ostadigare väder. Det kommer från ett lågtryck som ligger norr om öarna. Framför allt är det de västliga delarna som kan komma att utsättas för regnskurar under lördagen, något som kan sprida sig till andra delar av ön också. Temperaturerna bibehålls, eller sjunker något.

Liknande väder får vi se under söndagen. Även då kommer eventuellt temperaturerna att sjunka något.

Måndagen ser just nu ut att bjuda på ett mer generellt regn. Dock är det mindre risk för Gran Canaria att utsättas, då det mesta ser ut att drabba de västligaste öarna.

Vindarna blir mest nordliga och svaga under de kommande dagarna.

Tisdagens väder ser ut att bli ungefär likadant som under måndagen.
(Canarias7)

Regnväder