Trots att vi går in i påskveckan, med ledighet, semestrar och resor, så fortsätter hälsomyndigheterna på Kanarieöarna att vaccinera invånarna. I och för sig i en något lägre takt än fram till nu, men det blir mycket lite semester för hälsopersonalen.

Upp till 10.000 personer om dagen har vaccinerats under den senaste tiden. Denna siffra förväntas öka kraftigt från och med andra veckan i april, då man tror och väntar att få mer vaccin. Redan nästa vecka skall öarna få 23.000 doser av Pfizers vaccin, 10.000 av Moderna och 40.000 av AstraZeneca.

AstraZeneca vaccinet började användas igen under onsdagen denna vecka. Enligt ansvariga så har mottagandet varit i stort sett endast positivt.

Det har funntis frågor och en del har varit lite nervösa, men reaktionerna har avtagit med tiden, då de flesta låtit sig övertygas av de kliniska värdena.

Nu när mer vaccin är programmerat att komma har man även för avsikt att öppna flera stora centers för vaccinering. Mäss och kongresshallen på södra delen av ön, ExpoMeloneras, är redan öppet. I Las Palmas kommer man också att öppna Infecar, mässområdet, samt inomhusstadion Gran Canaria Arena.

Drygt 95.000 personer är vaccinerade med två doser, vilket innebär cirka 7% av befolkningen som skall vaccineras.
(Canarias7)

Vaccinering i Expomeloneras