Onsdagens rapport bekräftar den senaste tidens utveckling av coronaviruset. Antalet smittade tenderar att ligga relativt fast på samma siffra och sjunker inte. Detta trots att man vidtagit extra åtgärder för att få ner smittosiffran.

Sedan starten har nu 45.498 personer smittats på Kanarieöarna. Av dessa är 4.114 personer smittade just nu. Det är 52 färre än under gårdagen, tack vare de friskskrivningar som gjordes under onsdagen.

78 personer vårdas på intensivvårdsavdelning och ytterligare 297 personer finns inlagda på sjukhus runt om på arkipelagen.

Två personer till har avlidit som en följd av coronaviruset. Det gör att totalt 654 personer avlidit på grund av viruset.

Igår handlade det om en 90 årig kvinna på Gran Canaria och en 55 årig man på Lanzarote.

Uppdelat på de olika öarna så summerade Tenerife under gårdagen ytterligare 115 nya fall av viruset. Det gör att ön för tillfället har 2.147 smittade personer.

Gran Canaria för sin del rapporterade 88 nya fall och här finns det nu 1.584 aktiva fall.

Fuerteventura fick 10 nya fall, Lanzarote 7 och La Palma 2.

El Hierro och La Gomera fortsätter utan att rapportera nya fall. På ön El Hierro finns idag 4 aktiva fall och på La Gomera, där det första coronafallet i Spanien upptäcktes i januari i fjol, finns endast en person smittad av viruset just nu.

Smittkvoten per 100.000 invånare under y dagar på ö-gruppen ligger just nu på 68,57 och under fjorton dagar på 136,77.
(Canarias7)

Se statistik ö för ö, klicka på bilden:

Statistiksida