Den spanske presidenten, Pedro Sanchez, annonserade under gårdagen att han gör en resa till Afrika under ett par dagar i april. Det exakta datumet för resan är den 7 till 9 april.

Denna resa har egentligen varit inplanerad under längre tid, men man har tvingats att ändra den på grund av diverse orsaker, nu sist pandemin.

Angola bjöd in flera länder för att delta i privatisering och investering i landet redan 2017 när presidenten Joao Lourenco kom till makten. Den dåvarande spanske presidenten Mariano Rajoy planerade därför in ett besök redan i mars 2018. På grund av oroligheterna i Katalonien som en följd av strävan efter självstyre, tvingades emellertid resan ställas in.

Nu blir det i stället Sanchez som besöker Angola och här lär det skall handla om ett möte som koncentrerar sig på den ekonomiska utvecklingen.

Pedro Sanchez kommer också att besöka Senegal, där strävan är att uppnå en förståelse och ett samarbete som begränsar den illegala människoflykten. Detta besök har preparerats av bland annat den spanska utrikesministern som besökte landet i november.

Redan då uttalades det klart att folk som ville lämna landet för Spanien borde göra det på legalt vis. I annat fall, meddelade utrikesministern, skulle alla återföras till hemlandet igen.
(Canarias7)

Vaccinering