Området kring parken Santa Catalina och Canterasstranden är den dyraste stadsdelen på Kanarieöarna. Vill man köpa ett boende här så får man räkna med en genomsnittlig kostnad på 3.191 euros per kvadratmeter.

Mycket pengar? Visst, men jämfört med andra stadsdelar i städer runt om i Spanien så ter sig de kanariska priserna låga.

Skulle man föredra att bosätta sig i området Recoletos, vid Puerta Alcala, i centrala Madrid får man räkna med att betala nästan 8.700 euros per kvadratmeter.

Utsikt Santa Catalina

Utsikt över Santa Catalina parken

Väljer man i stället området La Romantica i San Sebastian så hamnar inköpspriset på 7.786 euros per kvadratmeter.

I Barcelona får man räkna med att lägga ut 7.387 euros per kvadratmeter om man vill bo i området Sarria. Barcelona har dessutom flera områden som klassas in bland de dyrare i landet. Det gäller givetvis också huvudstaden Madrid, där en lägenhet efter den långa huvudgatan ”La Castellana” har ett genomsnittspris på 7.000 euros per kvadratmeter.

Andra städer i Spanien där genomsnittspriset överstiger 4.000 euros per kvadratmeter är Palma de Mallorca, Bilbao, Malaga och Santander.

På Mallorca kostar exempelvis boendet i genomsnitt 4.919 euros per kvadratmeter om man vill bo i området Sindicat i Palma.

Sevilla blir något billigare med 3.399 euros. Valencia 3.792 euros. Zaragoza 2.643 euros.
(Canarias7)

Balkonger vid Canteras