De äldre, som vårdas och/eller bor på något av de äldreboenden som finns på Kanarieöarna har anledning att fira.

Beslutet är nu taget att de återigen, efter nästan ett års isolering, kan få träffa och ta på sina familjer och anhöriga.

Eftersom hela denna gruppen inklusive den personal som arbetar på dessa boenden, nu är vaccinerade så beslutade myndigheterna att ta bort de hårda restriktionerna som gällt. Förändringen skedde igår, söndag.

Nu kan de äldre få lämna sina boenden för att gå ut och få frisk luft. Lite beroende på vilken restriktionskategori som gäller. I kategori 1 och 2 kan de komma och gå som de vill. I kategori, vilket är den kategori som just nu råder på Gran Canaria, så får de endast gå ut för att vistas utomhus.

Familjer och anhöriga kan också besöka sina äldre utan att vara separerade av någon plast eller plexiglasvägg. Även här är det viss skillnade på hur detta får gå till beroende på restriktionskategorin som gäller. I 1 och 2 får man ta emot minst 3 besök per vecka. Besöken får vara en timme och 2 personer kan komma. I kategori 3 och 4 reduceras dessa besök till 2 per vecka. Tillstånden för detta gäller de som vaccinerats, vilket är nästan alla.
(Canarias7)

Gamla får besök