Gran Canaria återgår till restriktionskategori 3 från och med idag, måndag. Det betyder att ön är tillbaka till den näst högsta restriktionsnivån igen.

Vi påminner om att utegångsförbudet då råder från 22.00 – 06.00. Att grupper som träffas maximalt får bestå av 4 personer.

Givetvis fortsätter krav på ansiktsmask överallt (med undantag för när man solar vid poolen eller på stranden) och ett minimiavstånd på 1,5 meter.

Gym och andra idrottsinstallationer får fortsätta att ha öppet, men med maximalt 33% av det ordinarie antal personer som får vistas i lokalerna. Gruppträning med maximalt 4 personer och här är minimiavståndet 2 meter.

Barer och restauranger får inte längre servera sina gäster inomhus utan får endast använda sina uteserveringar. Undantag för sjukhus, arbetsplatser och hotell. Take away är tillåtet.

Kommunen i Las Palmas, och eventuellt även andra kommuner, går vidare och stänger alla kommunala lekparker och andra allmänna installationer. Parker i staden stänger 20.30.

Kollektivtrafiken fortsätter att fungera men med maximalt 50% beläggning på bussarna.

Det är också förbjudet att utöva sportaktiviteter på strandpromenaden Las Canteras under större delen av dygnet. Det är tillåtet mellan 22.00 – 08.00.
(Canarias7)

Servitör