Kanarieöarna fortsätter att vaccinera sina invånare och kan nu konstatera att man hunnit vaccinera totalt 75.667 personer. Samtliga dessa har mottagit bägge sina doser.

Ett avbrott i vaccineringen med AstraZenecas vaccin skapade ytterligare ett problem för myndigheterna, som dock förväntas vara över från och med onsdag i kommande vecka. Då beräknar Spanien att man kommer att fortsätta använda vaccinet. Givetvis förutsatt att de europeiska myndigheterna tillstyrker detta.

Procentuellt har man vaccinerat 5,6% av befolkningen med två doser.

Kritiken mot att vaccineringen går långsamt kommer från många håll. Inte minst från turistsektorn. Myndigheterna hävdar emellertid att det främst är avsaknad av vaccin som gör att man inte kommit längre. Både personal och platser står klara för att påbörja massvaccinering så fort det finns tillräckigt med vaccin.

För tillfället håller man på att vaccinera gruppen med personer över 80år.

Totalt har man satt drygt 222.000 doser av vaccin på öarna. De allra flesta av dessa gäller Pfizers vaccin (172.300 doser). Drygt 11.000 doser av Modernas vaccin har också givits och fram till stoppet så hade man distribuerat nästan 39.000 doser av AstraZenecas vaccin.
(Canarias7)

Vaccinering