Som vi skrivit om tidigare så ser inte påsken ut att bli den högsäsong för turismen som den vanligtvis är. Antalet flyg som är programmerade från utlandet är oerhört mycket mindre än ett vanligt år på grund av gällande restriktioner runt om i europa.

Inte heller verkar den nationella turismen kunna vara till någon större hjälp. Det råder ett generellt förbud att resa mellan olika regioner i Spanien. Visserligen med vissa undantag just för Kanarieöarna och Balearerna, men knappast tillräckligt för att turismen från det spanska fastlandet skall kunna göra någon skillnad.

Däremot förväntar man sig en viss regional turism. Denna fick sig emellertid också en törn vid gårdagens myndighetsmöte. Kravet på en PCR test eller en antigen test för att resa till och från Gran Canaria, Tenerife och Fuerteventura lär innebära att allt fler väljer att hålla sig på sin ”hemmaö”.

Så det lär bli en påsk där den lokala befolkningen kommer att utgöra gästerna på det fåtal hotell som är öppna.

Hotellkedjan Lopesan satsar lite på denna lokala turism och öppnar ett hotell på Gran Canaria och ett på Fuerteventura inför påsken. På Gran Canaria handlar det om ”Abora Interclub Atlantic” i San Agustin. Från hotellets håll säger man också att denna öppning har att göra med förväntningar inför sommaren.

Förmodligen kommer även ytterligare något hotell och några lägenhetskomplex att öppna till påsk, men generellt, dessvärre, så ser det ut som om vårt tålamod kommer att krävas en tid till.
(Canarias7+Dag&Natt)

Abora Interclub Atlantic i San Agustin

Abora Interclub Atlantic