Spanien kommer att få uppleva två cupfinaler i fotboll på bara 14 dagar. Det gäller först och främst den final som skulle ha spelats i fjol, men som blev inställd på grund av utbrottet av coronaviruset.

Denna cuptitel blir ett helt baskiskt möte, då de kvalificerade lagen är Athletic Bilbao och Real Sociedad. Här skulle ju egentligen två skandinaviska spelare deltagit.

Celta-Athletico

Dels Martin Ødegård som ju i fjol spelade för Real Sociedad, utlånad av Real Madrid. Dels Alexander Isak, svensken som fortfarande spelar i Real Sociedad och som just nu gör stor succe där. Martin Ødegård kallades inför nuvarande säsongen tillbaka till Real Madrid, där han också började säsongen. För få spelminuter gjorde emellertid att Martin bad om att få bli utlånad igen, vilket han blev och nu gör han stor succe i Arsenal. I hans ställe har den före detta Manchester United spelaren och tillika kanariern, David Silva, tagit plats.

Real Sociedad är namnet på fotbollslaget som kommer från San Sebastian.

Denna final skall spelas den 3 april, det vill säga på påskafton.

Fjorton dagar senare, den 17 april, spelas så denna säsongens cupfinal. Än en gång skall Athletic Bilbao spela. Denna gång mot FC Barcelona.

Bägge matcherna spelas på en stadion i Sevilla.

Det har ryktats om att dessa finalerna samtidigt skulle komma att vara startskottet för fotbollsmatcher med publik på läktarna. Detta har dock förbjudits av hälsomyndigheterna i landet och alla intresserade får nöja sig med att se matcherna på TV.
(Canarias7)

Cupfotboll