Den gamla saluhallen efter Calle Albareda i Las Palmas fyller 110 år. Hallen har överlevt två världskrig och ett inbördeskrig. Förhoppningen är också att kunna tillägga att saluhallen överlevt två pandeminer inom kort. Man syftar då på spanska sjukan och coronaviruset förstås.

Senast renoverades hallen 1997, men vissa delar av renoveringen gjordes på ett enkelt och kostnadsbesparande sätt. Därför skall nu stommen få sig en ordentlig genomgång, och man skall plocka fram detaljer i byggnationen som var med från start, men som under åren försvunnit eller dolts.

Det är myndigheterna på Gran Canaria och i Las Palmas som skjuter till pengar för att saluhallen skall moderniseras och behålla sin attraktivitet.

Vid sidan av strukturen så kommer också en lokal ”aula” att byggas där lokala produkter skall göras kända och marknadsföras.

Till sist gör man också om sin logotyp som idag finns på uniformer och material i saluhallen. Även detta för att ”följa med i tiden”.

Totalt spenderar man 350.000 euros på denna renovering.

Saluhallen ”El Mercado del Puerto” känd under många år som “de fyrtio rövarnas torg” omfattar totalt 60 olika lokaler. Av dessa ägnar sig 51% åt traditionell saluhallsförsäljning och resten åt servering.
(Canarias7)

Inne i  saluhallen finner man många trevliga barer och matstånd där man kan ta sig en tapas eller en öl. En av dessa är ScandiTapas & Røkeri med skandinaviska produkter i tapas form, en annan är Cachuc.. 

Om dessa 2 och många andra ställen kan. ni läsa om i artikeln: ”En BAR ække BARe en BAR, i Las Palmas”
Dag&natt

Las Canteras i oväder

ScandiTapas & Røkeri