De hårda tiderna för hotellen och för turismen har gjort att ungefär hälften av alla hotell och lägenhetskomplex för turismen håller stängt på öarna. Och precis som vi skrev om igår, kan det se ut som om den efterlängtade påsken inte heller kommer att medföra några fler öppningar, då antalet upplagda flygstolar till öarna är starkt begränsade.

Onelia Bueno

Men det har inte hindrat kedjan De Cordial Hotels och Resorts att genomföra en tillbyggnad på ett av sina hotell – mitt i värsta krisen.

Det handlar om det lilla hotellet ”Hotel Cordial Vista Acuario” som ligger i Las Palmas. Hotellet har sedan öppningen under sommaren 2019 totalt 30 rum. Med sitt läge i närheten av Canterasstranden, men också till hamnen i Las Palmas har hotellet varit en succe sedan start. Även under nerstängningen under mars, april och maj i fjol fortsatte hotellet att fungera då det blev ett av de 14 hotell på Kanarieöarna som fick fortsätta att ha öppet för att ta hand om de som var tvungna att resa, hälsopersonal etc.

Nu har kedjan köpt in grannhuset och håller på att preparera detta för att på så sätt dubbla utbudet av rum. Från 30 rum till 60. I och med utbyggnaden får man också större möjlighet att ge en bättre frukost, något som varit efterfrågat fram till nu.

Det ursprungiliga huset till den första fasen av hotellet härstammar från 1957. Huset hade stått halvfärdigt sedan dess, med bara två av våningarna färdigbyggda. Den aktuella tillbyggnaden tillhörde ett hus vars struktura var klar, men som inte var färdigbyggt.
(Canarias7)

Cordial Vista Aquario