Påsk är vanligtvis högsäsong för turismen. Först och främst den internationella turismen som fyller upp de allra flesta hotellsängarna på öarna. De som förblir tomma, fylls nästan per automatik upp av den lokala, regionala och nationella turismen.

Men, än en gång befinner vi oss i en tid då ingenting är som vanligt. Inom ett par veckor börjar påsken, och i år ser den inte alls bra ut. Turistmässigt i alla fall.

Cofradia

Den intenationella flygtrafiken är näst intill inställd till öarna. Enligt en artikel publicerad i tidningen Canaria7 så meddelar turistmyndigheten på Kanarieöarna att antalet platser på internationella flyg till öarna till påsk är nästan 80% mindre än 2019. Liknelser med fjolåret kommer från och med nu inte att kunna göras…

Men även inrikesturismen kommer att saknas iår. Eftersom det råder reseförbud mellan de olika regionerna i landet så är utbudet av flygstolar mycket begränsat. Möjligheterna för folk att resa är helt enkelt minimala.

Därför kommer Kanarieöarna att vara hänvisade till sin egen befolkning för att skapa någon form för beläggning på de hotell som är öppna.

Siffror som förekommer i artikeln menar att de hotell som håller öppet kan komma upp i en beläggning på mellan 30-40%.

Ytterligare en motgång för Kanarieöarna kom under veckan då Tyskland tog bort sex olika, spanska regioner från sin ”röda lista”. Dock var inte Kanarieöarna med bland dessa regioner, varför det kommer att krävas färre smittade på öarna för att kunna aktivera den tyska turismen.
(Canarias7)

Stranden