Så blev resultatet för fotbollsklubben Union Deportiva Las Palmas. Detta efter att landslagstränaren Luis Enrique valt att ta ut kanariern Pedri Gonzalez.

Det spanska landslaget spelar tre matcher under mars månad. Det handlar om kvalificering till VM i fotboll i Qatar 2022.

Först spelar man mot Grekland. Matchen går i spanska Granada den 25 mars.

Sedan bär det iväg österut för match borta mot Georgia i staden Tiblisi. Detta den 28 mars. Och den sista matchen spelas den 31 mars i Sevilla, Spanien mot Kosovo.

Pedri, som egentligen kommer från Tenerife, gjorde ett prov för Real Madrid i februari 2018. Testen resulterade emellertid inte i något vidare engagemang för storklubben. Tre månader senare kontrakterades Pedri av Las Palmas fotbollslag för att spela i ungdomslaget.

Sommaren 2019 fick han proffskontrakt med Las Palmas och gjorde sin proffesionella debut den 18 augusti 2019. Då endast 16 år gammal.

Den 19 september samma år blev han den yngste spelare genom tiderna att göra mål för Las Palmas. Detta mot laget Sporting de Gijon.

Redan den 2 september 2019 kom Las Palmas och Pedri överens med Barcelona om en försäljning av spelaren. Pedri har sedan dess i stort sett gjort succe i Barcelona och är numera en given spelare i grunduppsättningen.

Och nu väntar alltså det spanska landslaget…
(Canarias7)

Pedri