Är det stöd som den spanska regeringen igår godkände. Stödet skall bland annat gå till företag som drabbats hårdast av pandemin. Dit hör exempelvis turismen, restaurang och barer, samt handeln.

Redan vid godkännandet av denna summa så gjordes en speciell märkning av de pengar som skulle gå till Kanarieöarna och Balearerna, kanske värst drabbade av alla regioner på grund av sitt stora beroende av turismen.

Därför kan myndigheter och företag på Kanarieöarna se fram emot en hjälp på 1.000 miljoner euros, eller i stort sett 10 miljarder kronor.

Pengarna skall framför allt delas ut till företagen för att minska deras skuldsättning, betala leverantörer och löner. Hjälpen förutsätter att intäkterna skall ha minskat med minst 30% under det senaste året för att beviljas.

Upp till 40% av den minskade omsättningen skall hjälpen täcka för företag med upp till 10 anställda och 20% i övriga fall.

Pengarna skall vara tillgängliga inom 40 dagar säger centralregeringen, men tillägger att regionerna förmodligen också behöver tid på sig för att fördela hjälpen.
(Canarias7)

Las Canteras i oväder