Polisen på Tenerife har omhändertagit en grupp människor som till synes ägnade sig åt att smuggla flyktingar från Marocko till Kanarieöarna samtidigt som de använde flyktingarna till att smuggla knark.

Det handlar om en grupp människor som omfattar 20 personer. Fjorton av dem är marockaner och sex personer är spanjorer. Gruppen har haft sin bas på Tenerife.

Droger

Flyktingarna sändes från den marockanska kusten mot ö-gruppen i farkoster, som enligt artikeln i Canarias7, var under all kritik.

Polisen klarade, genom sitt ingripande, att undvika ytterligare en flyktingbåt – förmodligen med knark – att avresa från den marockanska kusten.

Polisen fick på flera olika sätt upp ögonen för denna gruppering. Gruppen avslöjades sedan i två olika faser. Den första gjordes när polisen kunde konstatera ett byte från ett kilo kokain mot 30 kg hasch samt en större summa pengar.

Den den andra fasen omhändertogs de 20 personerna och polisen menar att man därmed fått med sig hela grupperingen.

När husundersökning genomfördes hos de gripna fann polisen ungefär 50kg hasch, 1,5 kilo kokain, drygt 600.000 kronor i kontanter samt fordon och telefoner.
(Canarias7)