Den tyska regeringen har beslutat att ta bort sex olika, spanska regioner från listan över riskområden. Dessvärre gäller denna förändring inte Kanarieöarna.

Generellt fortsätter den tyska regeringen att avråda från alla typer av resor som inte är absolut nödvändiga. Men samtidigt har man noterat de låga smittotalen från några av de spanska regionerna och har därför tagit bort dem från den ”röda” listan.

Det gäller regionerna Extremadura, Castilla-La Mancha, Valencia regionen, La Rioja, Murcia och Balearerna. Ändringen träder i kraft i natt, mellan lördag och söndag.

Samtidigt meddelar flygbolaget Lufthansa att man ökar antalet avgångar generellt i Europa, men framför allt till Spanien. På sina håll kommer flygbolaget att dubbla sitt utbud. Framför allt har man sett en kraftig ökning av reservationer till Mallorca, där ökningen uppgår till 80%, men också till Kanarieöarna, där ökningen sägs uppgå till 20%.

Från Munchen till Gran Canaria och Fuerteventura kommer utbudet att dubblas, meden avgångarna från Frankfurt till Gran Canaria och Tenerife ökar med 50%. Detta gäller avresor till påsken.
(La Provincia)

Flygplan i luften