Fredagens coronavirus rapport meddelade ytterligare 250 smittade personer på Kanarieöarna. Dessutom rapporterades det 4 nya dödsfall orsakade av coronaviruset.

Det är fjärde dagen i rad som Kanarieöarna rapporterar fler än 200 fall om dagen. Denna ökning oroar myndigheterna, som redan vidtagit åtgärder för att skärpa restriktionerna igen. Detta skrev vi om igår, och det handlar framför allt om att utegångsförbudet tidigareläggs till 22.00 – 06.00 och att maximalt 4 personer får träffas förutsatt att det inte handlar om folk som bor tillsammans. Dessa regler träder i kraft natten mellan söndag och måndag.

En av de avlidna var en 77-årig kvinna på Gran Canaria. De tre andra skedde samtliga på Tenerife och berörde två män och en kvinna i åldrarna 67, 75 och 93 år.

I och med dessa dödsfall är totalsiffran sedan virusets utbrott nu uppe i 623 personer.

Det totala antalet smittade av viruset sedan januari ifjol uppgår nu till 42.975 personer. Av dessa är idag 4.217 personer registrerade som smittade. Detta gäller hela ö-gruppen.

Av gårdagens nya fall skedde 122 på Tenerife och 104 på Gran Canaria.Tenerife har för tillfället 2.098 smittade personer medan Gran Canaria har 1.778.

Bland de mindre befolkade öarna upptäcktes åtta fall på Fuerteventura, sju på Lanzarote och nio på La Palma.

Sjukhusen på Kanarieöarna tar för närvarande hand om 301 personer på vanliga avdelningar samt ytterligare 75 personer på intensivvårdsavdelningar.

Smittkvoten på öarna mätt per 100.000 invånare under sju dagar är nu 62,5 fall. Kvoten för fjorton dagar framgår inte av artikeln.
(Canarias7)

Se statistik ö för ö, klicka på bilden:

Statistiksida