Pedri, en synnerligen lovande fotbollsspelare som fram till i fjol spelade för Union Deportiva Las Palmas, är nu på väg att bli spansk landslagsspelare.

Pedri, som i ärlighetens namn kommer från Tenerife, blev känd som en synnerligen stor talang under sina senaste säsonger för fotbollslaget i Las Palmas.

Till den grad att storklubben Barcelona beslutade sig för att köpa honom. När dessa bjässar kommer är det inte lätt för småklubbarna att stå emot, och Las Palmas hade inga val utan tvingades sälja sin stora stjärna – då bara 17 år gammal, nyss fyllda…

Summan för övergången hamnade på – i fotbollskretsar – blygsamma 5 miljoner euros. Dock med en rad förbehåll, som skulle kunna öka intäkterna för öns fotbollsklubb.

Sedan dess har Pedri gjort stor succe i Barcelona och blivit en av de som alltid är med i den ordinarie uppsättningen.

Nu förväntar sig alla att han blir kallad till det spanska fotbollslaget som nu under slutet på mars har tre matcher att spela.

En fantastiskt möjlighet för Pedri, som nu hunnit bli 18 år gammal. Men också för hans gamla fotbollsklubb, Las Palmas.

En av klausulerna i försäljningen sade nämligen att Las Palmas skulle bli berättigade till ytterligare en miljon euros om spelaren hamnade i landslaget… Definitivt svar vet vi klockan halv elva på måndag…
(Canarias7)

Pedri