Enligt en artikel publicerad i den spanska tidningen ”Expansion” så ser Ryanair framför sig en bra sommar, som också beräknas bli längre än vanligt.

Enligt artikeln anser Ryanair att inrikestrafiken i Spanien är den som först kommer att öppnas efter det att vaccinering fått göra sitt och viruset kommer under kontroll. Därför kommer Ryanair att erbjuda 70 olika rutter inom Spanien, vilket är en ökning med 40% från i fjol.

Flygbolaget kommer att starta nio nya linjer samtidigt som de ökar trafiken på ytterligare nio linjer. Totalt beräknar man att genomföra 800 flygningar i veckan i Spanien.

Även internationellt har man för avsikt att öka trafiken mot Spanien. Detta gäller från Irland, Storbritannien, Tyskland, Italien och Grekland. Den definitiva planeringen är emellertid ännu inte färdig, då ländernas olika restriktioner ändras ofta och gör planeringen besvärlig.

Ryanair kommer att lansera priser från 19,99 euros för att få folk att börja boka flygresor igen. Priset, menar man, är det bästa vapnet för att få folk att börja tänka på att flyga. Dessutom möjligheten att byta redan köpta biljetter.

När vaccineringen tar fart under de närmaste månaderna tror vi att de mest populära semester destinationerna inom landet kommer att få ett stort intresse från våra kunder, avslutar Ryanair.
(Expansion)

Vaccinering