De två riktigt stora turistregionerna kommer också att få utgöra ett undantag när det gäller nya restriktioner som är på väg att införas inför kommande påskledighet.

Generellt i Spanien kommer man att förbjuda resor mellan de olika regionerna om man inte har en specifik anledning till denna typ av resa. Förbudet kommer emellertid inte att gälla Balearerna och Kanarieöarna, då det handar om två ögrupper med speciella situationer.

Dessutom kan det se ut som om utegångsförbudet, som tidigare var föreslaget mellan 22.00 – 06.00 under påsken, nu kommer att skjutas på en timme vilket gör att man kan vara ute till klockan 23.00. Fortfarande gäller dock 06.00 på morgonen.

Reglerna kommer att gälla från den 26 mars till den 9 april. Dessutom gäller dessa restriktioner i perioden 17-21 mars för de regioner som har helgdag den 19 mars, då man firar San Jose och tillika den spanska farsdagen.

Restriktionerna kommer också att samordnas för hela landet i vissa fall. Bland annat ser det ut som om man beslutar om maximalt 4 personer som får samlas inomhus på allmän plats och 6 personer om man befinner sig utomhus.

Handlar det om människor man bor tillsammans med kommer dessa siffror att förändras.

De definitiva besluten kommer att fattas av regeringen och hälsoministeriet under dagen idag, onsdag.
(Maspalomas Ahora)

Flygplats