Den kanariske presidenten, Angel Victor Torres, uttalade sitt stöd för hårda restriktioner under påsken när han nyligen var med och firade 50-års jubileet hos ett av de stora sjukhusen i Las Palmas.

Fortfarande återstår att komma fram till vad dessa ”hårda restriktioner” kommer att innebära, något vi förmodligen får reda på under kommande vecka.

Presidenten har för avsikt att kunna passera påsken utan att antalet smittade stiger på öarna. Samtidigt är han helt på det klara med att vid tider då befolkningen har ledigt och får större möjlighet att träffas och umgås så ökar smittan.

Detta har vi sett klart och tydligt under augusti månad i fjol (spanjorernas stora semestermånad) och över jul och nyår. Dessutom är det inte otroligt att vi de närmaste dagarna också får se något stigande antal smittade efter det som skulle ha varit karnevalen.

Presidenten har uttalat att man överväger att införa utegångsförbud från 22.00 – 06.00 över hela ö-gruppen, oavsett vilken restriktionskategori som öarna har. Idag har exempelvis Gran Canaria utegångsförbud från 23.00 – 06.00.

Kanarieöarna har som mål att fortsätta med sina fina siffror, vilket innebär kraftiga restriktioner. Dessutom vill alla komma i bästa möjliga skick till sommaren, något som endast kan göras om man klarar att hålla tillbaka smittan i dessa dagar.
(Canarias7)

President Torres